Home

Tips om je cellen te laten juichen

Er zijn steeds meer mensen van op de hoogte dat ons lichaam in staat is om van, eigenlijk, alle ziektes te genezen. Je helpt je lichaam enorm bij de genezing door de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken.

Naast de sessies waarin we kunnen werken met de kracht van je onderbewuste geest (de meest snelle manier voor resultaat) geeft Praktijk juichende cellen je daarom graag de onderstaande tips om zoveel mogelijk bedding te geven voor een milieu waarin je lichaam zijn taken optimaal uit zal kunnen voeren.

Het heeft voorkeur om meerdere disciplines samen te volgen. De genoemde methodes kunnen elkaar dan versterken en ondersteunen. Ik wens je veel succes.


Water drinken op de juiste manier en de juiste hoeveelheid

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Dit water bevindt zich o.a. in en om de lichaamscellen, het bloed en de lymfe klieren. Het wordt gebruikt bij allerlei levensprocessen die het moet uitvoeren:
Het voorziet ons lichaam van voedingsstoffen
Maar verwijdert ook afvalstoffen uit ons lichaam

Het is dan ook belangrijk dat er voldoende water voorradig is om deze taken uit te kunnen voeren.

 • Wij verliezen iedere dag ongeveer 2 liter water
 • Via urine, ontlasting, adem en zweet
 • Het aanvullen van de watervoorraad gebeurt het liefst met het drinken van puur water. Dus geen thee, koffie of andere dranken

Drink dus elke dag voldoende water.

Wil je weten hoeveel water jij zou moeten drinken en op welke momenten?

Dr Batmanghelidj onderzocht 25 jaar lang de positieve werking die het drinken van voldoende water heeft. Voor meer informatie kun je zijn boek lezen: Water, het goedkoopste medicijn

Of vraag de gebruiksaanwijzing van dit speciale programma via de mail bij Praktijk Juichende cellen


Voeding

Voedt jezelf met verse en eerlijke producten.

Zie het niet als een dieet, maar als een verwennerij als je jezelf voedt met verse en eerlijke producten. Deze zitten vol met voedingsstoffen. Dat zijn de bouwstenen voor je lichaam om de vele chemische processen in je lichaam te kunnen laten plaatsvinden. De voedingsstoffen worden ook gebruikt om nieuwe lichaamsstructuren te maken:

 • Oude cellen worden vervangen. Hoe beter dit systeem werkt hoe trager het verouderingsproces gaat
 • Na een operatie moeten wonden weer dicht gemaakt worden door het lichaam. Hoe beter dit systeem werkt hoe sneller dit gaat.
 • Bij een aantal ziektes moet nieuw weefsel worden aangemaakt in de helingsfase. Als er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn dan kan deze fase veel vlotter verlopen.

Wat je gerust kunt eten:

Alle verse groenten
Alle verse fruit
Hele granen
Rauwe noten
Zaden
Zuivel, liefst de boeren en volle varianten
Koud geperste, niet bewerkte planten oliŽn
Vlees met mate
Vis met mate (ivm vervuiling van de oceaan)
Volwaardige suikers (in fruit en honing)

Een weldaad voor je lijf: elke dag een vers geperste groenten sap drinken.

Wat mag je liever laten staan:

Groenten en fruit uit blik en glas, en voorgesneden groenten
Gebrande noten
Halfvolle en magere zuivel en producten die zuivel nabootsen
Bewerkte oliŽn
Alle voorbewerkte vleesproducten (dus ook vleeswaar)
Gekweekte vis (ivm antibiotica, onvolwaardige voeding en stress)

Alle bewerkte producten (o.a suiker, granen)


Zonlicht

Vroeger gebruikt om mensen te genezen

Het is ondenkbaar dat de kracht van zonlicht die vroeger werd gebruikt om mensen te genezen (Egyptenaren, Grieken, Maya's, Inca's) nu ineens schadelijk zou zijn. Het is meer dat we de oude kennis van vroeger kwijt zijn geraakt en nu afgaan op de commercie die graag wil verkopen. Om precies te zijn: zonnebrillen, zonneschermen, zonnecrŤmes, medicatie, en nog veel meer. De macht achter deze commercie is enorm.

Zonlicht brengt levenskracht

Zonlicht is een heel belangrijke factor in ons leven. Behalve licht geeft het ons ook levenskracht in de vorm van heel hoge frequenties. Deze frequenties zijn de hoogste die wij kunnen verdragen en deze werken als voeding voor ons op energetisch niveau. Zonder (zon)licht geen leven.

Zonlicht ondersteund talrijke processen in ons lichaam

Licht zorgt voor talrijke processen in ons lichaam die onmisbaar zijn voor een goede gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan :

 • Aanmaak vitamine D (alleen in combinatie met juiste vetten)
 • Regenereren van energie- en zenuwbanen
 • Opladen van de hypothalamus

Profiteer elke dag van het zonlicht, of er nu wolken zijn of niet. Het toverwoord hierin is balans. Laat je huid wennen aan het zonlicht en ga niet te lang in de volle zon. Bescherm jezelf met een pet en eventueel lange mouwen. Laat je zonnebril en zonne crŤme achterwege,

Zonder zonnebril krijgt je lichaam namelijk signalen dat het bescherming moet aanmaken tegen de straling en je zult dus minder snel verbranden. En de zonnecrŤme houd alle gezonde zaken tegen en vervuilt je lichaam vervolgens met alle chemische stofjes.

Wees dus wijs, maak gebruik van de zon, maar doe het zorgvuldig.


Beweging

Beweeg elke dag voldoende en regelmatig

Beweging zet alles in jou in beweging.
Het activeert je bloedsomloop, het stimulleert je energiecirculatie, het masseert je organen, het onderhoud of verbetert de kracht van je spieren, het onderhoud de structuren van je fascia, het verbindt je hersendelen zodat je helderder kunt denken, het produceert blijheidshormonen, ..... en vast nog veel meer.

Kortom bewegen is cruciaal. Eigenlijk zijn wij gemaakt om te bewegen. Ben je het niet gewend of kun je het niet? Bouw het dan langzaam op. Ga wandelen, al is het maar
5 minuten op een dag en bouw dat uit naar langer en vaker. Fietsen, werken in de tuin, wat je maar kunt verzinnen .... beweeg ... en voel de tintelende energie als je klaar bent.

5 minten bewegings tips voor ieder moment:
 • een of meerdre yoga oefeningen
 • streching
 • buikspieren
 • hoelahoepen
 • touwtje springen

Genieten

Voedt jezelf met een gevoel van plezier.

Even genieten, van de zon, van een bloem, een spelend kind...wat dan ook. Genieten brengt je dichterbij de liefde. En niets is zo helend als de liefde. Hoe vaker je je hiermee verbind des te blijer is je lijf. Je lichaam zal er ook direct op reageren door (andere) chemische processen in gang te zetten. Hoe vaker je geniet hoe meer het zich zal stapelen...hoe meer je ziet...hoe eenvoudiger het gaat  ....

Geniet....al is het maar 1 keer per dag.

Houd eens een dagboekje bij waar je van hebt genoten ....beschrijf het gevoel ..... je gedachten ...het later terug lezen brengt je direct weer in de stemmingMeer ideeŽn om je cellen te laten juichen


Lees een goed boek, kijk een leuke film, zorg dat je in fijn gezelschap verkeerd, kijk naar de wolken en fantaseer er op los, maak eens een grapje, eet het gerecht waar je zo heel erg blij van wordt en geniet voluit, zing of neurie een liedje, bouw luchtkastelen door je een fanatstsiche toekomst in te beelden
..........


Wil je meer weten?
Lees dan ook:Contact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips    Links     Disclaimer 

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book