Stress verwijdren na een diagnose is de beste stap die je kunt nemen
Home     Blogs                                             treug naar de FB pagian van Juichende cellen
De beste actie die je kunt ondernemen als je ziek bent
is je (onbewuste)stress wissen

Je bent ziek. En je allerliefste wens is om weer beter te worden. En je hebt er veel voor over. Je gaat je stinkende best doen en zoekt op wat jou hierbij kan helpen. Je krijgt raad van mensen om je heen, de arts vertelt zijn verhaal en je gaat waarschijnlijk op zoek in boeken en op internet. Er komt heel veel op je af. Je vraagt je continue af waar je iets aan kan hebben en wat voor jou zou kunnen werken. Want er zijn zoveel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Ik kan er kort over zijn: alle maatregelen zullen iets doen. En vaak is het een combinatie van verschillende maatregelen die het beste werkt. Toch wordt er meestal één ding over het hoofd gezien. En dat is de stress factor. En dat is jammer. Want wat veel mensen niet weten is dat stress als het ware een sleutel factor vormt als het aankomt op genezen. Eigenlijk komt het hierop neer dat je immuunsysteem pas goed kan werken als de stress verdwenen is. En laten we wel wezen….. als je ziek bent heb je heel wat stress te verwerken.


 Wat stress met je doet

Stress heeft een enorme invloed op je lichaam. Of er nu veel stress is of weinig stress, er worden heel wat processen opgestart. Je hartslag gaat omhoog, je adem versneld, je bloedsuiker spiegel verandert, er worden stress hormonen aangemaakt, je spieren spannen zich aan….. en dat allemaal tegelijk. Ook al merk je hier niet altijd iets van, je zenuwstelsel wordt wel enorm geactiveerd en je lijf heeft het daar dus ongelooflijk druk mee. Simpel gezegd, je lichaam heeft het zo druk om je te helpen de stress te hanteren, dat het niet toekomt aan de werkzaamheden die nodig zijn voor herstel van je ziekte. Voor de herstelwerkzaamheden is het juist nodig dat je zenuwstelsel kalm is. Door te zorgen dat de stress knop op uit komt te staan (brein- en lichaamsherinneringen aan stress verwijderen en je onderbewuste brein een nieuwe richting geven) geef je een signaal aan je zenuwstelsel waardoor het tot rust zal komen. Je lichaam krijgt hierdoor de nodige ruimte om te beginnen aan herstelwerkzaamheden.


Stress wissen betekent ruimte voor heling

Voel maar eens hoe het zou zijn als je verlost bent van de ballast die angst, schrik, verdriet en boosheid in je lichaam hebben achtergelaten. Zoals bijvoorbeeld de angst die je had in de tijd voor de diagnose (is het positief of negatief). De schrik die je voelde (of juist niet voelde) tijdens het aanhoren van de diagnose (ja nu kun je er echt niet meer omheen, het is echt zo). De angst die daarna kwam (ga ik het redden, wat kan ik doen om mijn lichaam te helpen). De twijfel die je misschien voelde toen je moest kiezen tussen diverse behandelingen (wat is het beste voor mij) de angst voor de behandelingen die je moet ondergaan (doet het zeer, ga ik er last van hebben, wat doet het met mijn lichaam). Daarnaast is er nog een belangrijke stressfactor: dat is de stress die ervoor gezorgd heeft dat de symptomen van je ziekte zich konden/moesten ontwikkelen. (Zie de video op mijn website LINK) Angst momenten genoeg. En ook al voel je die angsten nu misschien niet meer, je brein en je lichaam hebben de herinneringen aan die angsten wel opgeslagen. En deze brein- en lichaamsherinneringen zullen hun werking uit blijven oefenen op je lichaamssysteem. Net zolang totdat de stressinput is gestopt en de herinneringen compleet zijn gewist. Het is dus fijn om zo snel als je kunt de stress te wissen die je hebt opgedaan voor en tijdens de periode van ziek zijn. Via de methode PSYCH-K kun je vlot en eenvoudig een aantal stress factoren uit je systeem wissen en op deze manier je zenuwstelsel tot rust brengen.


Snel stress verwijderen met PSYCH-K

PSYCH-K balansen brengen vrede en ontspanning. In jezelf, met anderen, met situaties, met gezondheidsproblemen, met alles wat je maar wilt. Door gebruik te maken van de razendsnelle processen in je onderbewuste geest kun je eenvoudig stress weghalen en je overtuigingen veranderen zodat ze uiteindelijk je gezondheid en welzijn zullen ondersteunen.

Omdat je leven voor 98% wordt bestuurd door de informatie die je onderbewuste geest bevat, zal je leven dus automatisch mee veranderen als je de informatie in je onderbewuste verandert. Door de (herinneringen aan) stress te verwijderen zal je zenuwstelsel vanzelf en direct tot rust komen. Hierdoor ben je meer ontspannen, helderder, en de werking van je organen zal zich optimaliseren.

Door je overtuigingen te veranderen zodat ze je leven ondersteunen in plaats van ondermijnen help je je lichaam in ontelbare processen die je nodig zijn voor je welzijn, gezondheid en je herstel.


PSYCH-K zorgt er voor dat je beide hersenhelften optimaal samen kunnen werken. Hierdoor:

  • Kun je ontspannen
  • Kun je helder denken
  • Heb je overzicht
  • Heb je meer controle over je emoties

PSYCH-K zorgt ervoor dat je het beste in jezelf naar boven kunt halen.

Ben je ziek (geweest) en wil jij ook de stress sporen wissen die in je brein en lichaam zijn ontstaan? Lees dan meer op mijn website (www.juichendecellen.nl) of neem telefonisch contact op


Lees ook mijn volgende BLOG: Stress in soorten en maten

Lees ook mijn andere BLOGS


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie?
Laat het mij weten via de mail info@juichendecellen.nl


Wil je meer weten?
Lees dan ookContact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book