welkom bij de blogs van praktijk Juichende cellen 
Home     Blogs                                        treug naar de FB pagian van Juichende cellen
Iedereen heeft last van stress.......

Geen last van stress, en toch stress ontladen?

Op zoek naar kandidaten om mijn gratis lessen te vullen die ik moest geven voor mijn studie kreeg ik vaak een reactie in de trant van  ……. Ja ik wil wel meedoen, om jou te helpen maar ik heb nooit stress dus waarschijnlijk heb je niets aan mij.

Uiteindelijk deden de meesten wel mee … om mij een plezier te doen dus. En na afloop waren de reacties altijd verbaasd, verbluft en vooral blij verrast. Blij omdat ze de kans hadden gekregen om mee te doen. Dat ze het een keer hadden ervaren hoe fijn het is om je stress te ontladen. Wat dat studeerde ik dus.

Een methode om je stress, spanning of trauma te ontladen. TRE om precies te zijn (tension releasing exercises). En alhoewel haast iedereen zei dat ze geen last hadden van stress, waren ze toch allemaal aan het ontladen in de les. En ze vonden het heerlijk, verbijsterend, bijzonder en/of bizar.


De reden achter onze kwaaltjes en ziektes.

TRE is een methode die iedereen kan leren, om daarna thuis en zelfstandig je lichaam en zenuwstelsel te ontdoen van stress. Zo kun je wanneer jij dat wilt en er tijd voor hebt jezelf ontlasten van alle oude (opgehoopte) en/of nieuwe stress. Want wij hebben massaal last van stress, vaak zonder dat we het door hebben. De verborgen stress zorgt ervoor dat we met de jaren stijver worden, ons lontje korter wordt dan we willen, dat we soms hoofdpijn hebben, dat we last krijgen van slaapproblemen, pijntjes of kleine blessures ontwikkelen, we het lastig vinden om echt te ontspannen, we vaker ziek zijn dan we willen, we soms het overzicht een beetje kwijtraken of het idee hebben dat onze emmer overloopt. En uiteindelijk aan het einde van de rit, zorgt (verborgen) stress ervoor dat we minder energiek zijn dan we willen en zouden kunnen zijn. Alleen hebben we dat laatste zeker niet door, omdat iedereen nu eenmaal massaal ten prooi valt aan de alomvattende stress in het leven en minder energie nu eenmaal de nieuwe standaard is.

Door ervoor te zorgen dat je je emmertje regelmatig leegt zul je merken dat veel, of alle, van bovenstaande klachten zullen verdwijnen. Stress loslaten zorgt er nu eenmaal voor dat je lichaam wordt ontlast. En als je lichaam de kans krijgt zal het er alles aan doen om disbalans te herstellen.

 

Wat er gebeurt als je je (verborgen) stress gaat ontladen

Het eerste wat vaak gebeurt als mensen TRE gaan beoefenen is dat de slaap veel beter wordt. Je gaat dieper en rustiger slapen zodat je veel uitgeruster wakker wordt. Iedereen die de lessen tot nu bij mij volgde kon dat bevestigen. Verder hoorde ik verhalen over rugpijn die verdween, steviger op de benen staan, beter voor zichzelf op kunnen komen, blijer door het leven gaan, meer rust kunnen vinden of hervinden. Iedereen was er blij mee. De resultaten die mijn leerlingen behaalden komen overeen met wat de methode TRE beloofd.

TRE is makkelijk om te leren. En tegelijk is dat behoorlijk bedrieglijk.
Want positieve resultaten heb je alleen als TRE op de juiste manier wordt uitgevoerd. Het is dan ook belangrijk dat je één of meerdere lessen volgt bij een gecertificeerde provider. Alleen dan weet je hoe je TRE op veilige wijze toe kunt passen voor het juiste en maximale resultaat.

Vanuit de organisatie van TRE wordt dan ook aangeraden om ten minste 3 lessen, of een workshop, te volgen. Zo raak je gewend aan de oefeningen, de respons van je lijf en krijg je een indruk hoe je jezelf kunt reguleren. Daarna kun je zelf aan de slag. Na een poosje kun nog eens een verdiepingsdag doen om verder te leren en je eigen ontlaad proces te verdiepen. Werken met je lijf blijft namelijk altijd interessant en blijft altijd in ontwikkeling. Je bent nooit klaar en groeit mee met het steeds groter wordende lichaamsbesef.

Stress ontladen is een van de meest essentiële technieken die een mens zou moeten kennen. Vanuit de oertijd hebben we een ontlaad mechanisme meegekregen, alleen staat dat mechanisme op UIT in plaats van op AAN. Via TRE leer je hoe je het knopje kunt bedienen om jezelf letterlijk te bevrijden van storende ballast. Weet je eenmaal hoe het werkt dan heb je een perfecte tool in handen om je hele leven te gebruiken. Stress zal namelijk altijd onderdeel blijven van je leven. Het zijn vaak kleine dingen die stress veroorzaken. Ik noem het ook wel verborgen stressoren. Wil je daar meer over weten? In het volgende blog vertel ik er meer over.

Doe jij ook een keer mee met een workshop of kom je liever in een privé les oefenen om je stress te ontladen?     


Lees ook mijn volgende BLOG: Verborgen stressoren in je levenWil je op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie?
Laat het mij weten via de mail info@juichendecellen.nl

dan krijg je bericht via de mail als er weer een
nieuwe update is.

Wil je meer weten?
Lees dan ookContact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book