<!--—tre culemborg, zelfhulpmethode bij stress, stress responsen uitzetten ---->welkom bij de blogs van praktijk Juichende cellen 
Home     Blogs                                        treug naar de FB pagian van Juichende cellen
Een andere kijk op stress

Lukt het jou om stress te vermijden?

Stress is slecht. Stress bezorgd je hart en vaatziektes. Stress laat je sneller verouderen, Van stress krijg je allerlei klachten, Stress maakt je moe…. Dat is wat we allemaal denken, vinden, roepen …. Dussss ….. Stress kun je beter vermijden zou je denken. Maar als ik je nu eerlijk vraag of dat vermijden van stress ook daadwerkelijk lukt. Wat is dan je antwoord? Als je eerlijk bent dan is jouw antwoord waarschijnlijk nee, dat lukt mij niet. Want ons leven is simpelweg te druk, te hectisch, te complex om alle stress te vermijden.


De positieve kanten van stress

Gelukkig kan ik je ook nog een andere kant van stress laten zien. Want stress heeft gelukkig niet alleen maar slechte kanten. De stress respons die ons lichaam heeft op heftige of spannende gebeurtenissen of gedachten, hebben namelijk ook een positieve kant. Alle aanpassingen die ons lichaam doet in zulke situaties hebben ook een functie. Doordat ons hart sneller gaat slaan en we sneller ademen heeft ons lichaam meer zuurstof ter beschikking. En hierdoor kunnen we helderder denken, sneller reageren, hebben we meer kracht en uithoudingsvermogen. Hierdoor zijn we in staat om, ook in spannende situaties, toch te kunnen blijven functioneren. En soms zelfs beter dan dat we anders zouden doen. Ken je die uitspraak: Met gezonde spanning presteer je beter?

De conclusie is dus dat als het je zou lukken je stressresponsen uit te zetten je een heel stuk slechter af zou zijn. Misschien ren je dan net te langzaam om die bus nog te halen en heb je minder helderheid in je hoofd om die belangrijke klus te klaren.

Een goede stressrespons op zijn tijd heeft dus zijn voordelen. Maar als je nu gaat beweren dat stress helemaal top is dan is ook dat niet helemaal waar.De ideale situatie

De waarheid ligt een beetje in het midden. Een beetje stress, en de bijbehorende stressrespons, op zijn tijd is helemaal ok. Het zal je helpen beter, sneller en accurater te reageren en presteren. Maar als de stresserende gebeurtenis voorbij is dan mag alles weer terug keren naar de rustige, ontspannen en harmonieuze toestand van daarvoor. De stressrespons gaat op UIT en de overtollige spanning wordt ontladen uit je zenuwstelsel. Dat zou idealiter het geval zijn. En daar zit nu juist het punt waarop er iets zou mogen veranderen.

Het punt waarop de schoen wringt is de volgende: want of de stressrespons blijft op AAN staan en/of de overtollige energie in je zenuwstelsel houd je vast. Het gevolg is dat je lichaam continue wordt overbelast. Ofwel door de continue aanmaak van stresshormonen of door de overtollige energie in je zenuwstelsel. In beide gevallen is het onmogelijk om terug te keren naar een volkomen ontspannen staat. Rustig en harmonieus.


Wat er gebeurt als ....

Dit is het punt waarop je lichaam gaat reageren. Het punt waarop slaapproblemen ontstaan, je een kort lontje krijgt, je hart overuren maakt, want je systeem wordt  eigenlijk continue overbelast.

Als je je in zo’n situatie bevindt. stel je dan eens voor dat je weer helemaal rustig bent. Geen stress te bekennen, je voelt je blij, gelukkig, gezond, vol met energie, je ziet elke dag met plezier tegemoet. Je gaat als het ware zingend en dansend door het leven en niets is je te veel. In n woord heerlijk!

De beste manier om daar te komen is te leren:
        
hoe je je stressrespons weer op UIT kunt zetten
        
en/of hoe je de overtollige energie weer uit je zenuwstelsel kunt laten wegvloeien
        
en/of te zorgen dat een aantal kernovertuigingen in je onderbewuste geest je weer de juiste, relaxte en gelukkige kant op sturen.

 


Gelukkig kan ik je daarmee helpen. Heel simpel door je TRE aan te leren waarmee je daarna zelf je stress zal kunne ontladen en als er behoefte is aan meer begeleiding dan doen we dat via n of meerdere sessies PSYCH-K. De veranderingen zullen merkbaar zijn. Vaak meteen.


Dus heb je behoefte aan meer rust, overzicht, ontspanning of gewoon lekkerder in je vel te zitten? Overweeg dan eens om contact op te nemen. Samen kijken we dan wat de beste weg voor jou is om je weer fit, blij en stralend te voelen.Lees ook mijn volgende BLOG: De 5 voordelen van stress ontalden via TRE

Lees ook mijn andere BLOGSWil je op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie?
Laat het mij weten via de mail info@juichendecellen.nl

dan krijg je bericht via de mail als er weer een
nieuwe update is.

Wil je meer weten?
Lees dan ookContact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book