welkom bij de blogs van praktijk Juichende cellen 
Home     Blogs                                        treug naar de FB pagian van Juichende cellen
5 voordelen van stress ontladen via TRE

Stress is net zo eenvoudig af te bouwen als we het opbouwen

In deze drukke en hectische wereld bouwen we allemaal heel makkelijk stress op in ons lijf. Maar wist je dat er ook een heel simpele manier is om je weer van deze stress, en alle gevolgen daarvan, te ontdoen? En dat we het mechanisme om dit voor elkaar te krijgen gewoon mee hebben gekregen met onze geboorte?

Nee, waarschijnlijk niet. En dat komt simpelweg omdat dit oermechanisme in ons lichaam in slaap is gevallen. Gewoon, omdat we het al eeuwen lang niet meer gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is dit oermechanisme weer tot leven te wekken, zodat je daarna jezelf tot op het aller diepste niveau kan ontdoen van al je stress. Effectief en blijvend. En de methode waar je dat mee voor elkaar krijgt heet TRE (Tension Release Exercises)


5 Voordelen van stress ontladen via TRE

Laten we eerlijk zijn; er bestaan heel wat methodes om jezelf te bevrijden van stress. Iedereen weet ondertussen wel dat mediteren en yoga helpt en veel mensen zweren bij een flinke wandeling in de natuur. Dus waarom zou je dan, ook nog, TRE gaan leren?

Gewoon omdat het beoefenen van TRE een aantal voordelen heeft die je niet zal vinden in al die andere methodes waarmee je kunt ont stressen. In dit artikel zal ik er 5 nader benoemen.

 

        Voordeel 1: TRE maakt gebruik van een oer mechanisme

Het eerste voordeel is dat jouw lichaam binnen TRE de regie heeft. Het is dus niet jij of een therapeut die bepaalt wat er wanner en van welke plek wordt ontladen. Maar in plaats daarvan geef je gewoon ruimte aan het oer mechanisme om zijn werkt te doen. Dit oer mechanisme draag je dus al vanaf je geboorte met je mee, maar het is  door eeuwenlange onderdrukking stil gelegd.

Dit oer mechanisme is er niet voor niets. Als het werkt zorgt het voor een gezonde regulering als het gaat om stress en ontlading. En dat doet het op zijn eigen onnavolgbare wijze. Het weet precies wat het eerst ontladen moet worden.  Gelukkig kunnen we dit slapende oer mechanisme weer wakker maken en TRE helpt je om dit ook bij jou te laten gebeuren. De oefeningen bereiden je lichaam voor en alles wat je daarna hoeft te doen is de regie over te geven. Je lichaam zorgt voor de rest.

Nieuwsgierig naar dit organisme? Bij dieren werkt dit mechanisme nog wel. Je kunt het aan het werk zien als bij paarden de rillingen langs de flanken lopen of als bij een hond de pootjes trillen. Bij hen gaat het nog automatisch.

 

        Voordeel 2: Dieper stress ontladen vanuit je zenuwstelsel

Doordat je het ontlaad proces helemaal over laat aan dit oer mechanisme werkt het veel dieper door dan alle andere methodes. Zoals ik net al zei: het ontladen gaat automatisch en dat gebeurt vanuit je zenuwstelsel. In je zenuwstelsel wordt namelijk bij elk stressmoment energie opgewekt om je te helpen vluchten of vechten. En deze energie wordt meestal niet, of niet helemaal, opgebruikt. En zolang deze extra energie zich nog in je zenuwstelsel bevindt zal het een complete en blijvende vorm van ontspanning in de weg staan. Stress energie ontladen uit je zenuwstelsel is dus cruciaal als je diep en blijvend wil ontspannen. Op het moment dat je de oefeningen van TRE juist toepast zal je dit onmiddellijk lukken.

 

        Voordeel 3: Een totale reset voor je lichaam

Als je de energie ontlaad vanuit je zenuwstelsel zullen er automatisch nog meer veranderingen in je lichaam plaatsvinden. De aanmaak van stresshormonen stopt, je brein zal optimaler werken, en de tremoren herstellen doorbloeding in weefsels waardoor alles beter kan gaan functioneren. Je hele lichaam krijgt naast het ontladen van stress ook nog een totale reset.

 

        Voordeel 4: Fysieke en/of psychische klachten verdwijnen

Omdat je stress op het aller diepste niveau wordt ontladen, zullen allerlei klachten die samenhangen met stress ook kunnen verdwijnen. Simpelweg omdat lichaamsweefsels weer ontspannen en daardoor beter doorbloed zijn, de aanmaak van stresshormonen stopt, je je lichaam weer beter en anders kunt belasten omdat je flexibeler wordt. Stress ontladen op het aller diepste niveau reset je lichaam en je geest weer naar de staat zoals het bedoelt is.

De lijst met klachten die worden veroorzaakt door stress is trouwens behoorlijk lang. Op mijn website heb ik een opsomming gemaakt. KIJK HIER

 

        Voordeel 5: grenzen (h)erkennen

Omdat TRE een fysieke methode is zal je bij regelmatige beoefening ook je lichaam en je grenzen beter leren kennen. En kun je je grenzen (h)erkennen binnen TRE dan zal dat automatisch ook gaan gebeuren in je gewone leven. De verschuiving zal automatisch plaatsvinden. Een heerlijke bijkomstigheid.

 

TRE is een eenvoudig te leren

Gelukkig is het niet moeilijk om TRE aan te leren. In een workshop kun je in een middag al de eerste beginselen leren. En hierna kun je thuis aan de slag. Wanneer het jou uitkomt en wanneer je het nodig hebt.

Heb je na een poosje het gevoel dat je dieper in de materie door wilt dringen dan kun je een verdiepingsworkshop doen of een privé les nemen.

Stress ontladen op het diepste niveau zal je hele leven nodig blijven. Simpel weg omdat we zo gemakkelijk stress opbouwen.


Wil je meer weten over TRE, gelijk een workshop of privé les boeken?
Kijk dan verder op deze website.


Lees ook mijn volgende BLOG: De kracht van je geest

Lees ook mijn andere BLOGSWil je op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie?
Laat het mij weten via de mail info@juichendecellen.nl

dan krijg je bericht via de mail als er weer een
nieuwe update is.

Wil je meer weten?
Lees dan ookContact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book