welkom bij de blogs van praktijk Juichende cellen 
Home     Blogs                                        treug naar de FB pagian van Juichende cellen
De informatie in je reptielenbrein (je onderbewuste geest)
bepaalt voor 98% je leven


Als je dacht dat je alles zelf in de hand hebt, dat je elk moment nieuwe keuzes maakt en zelf bepaalt wat je wel en niet wilt doen....... Lees dan even verder en kom tot de ontdekking dat het grootste deel van je leven wordt bepaalt door de informatie in je reptielenbein ( ook wel bekend als je onderbewuste geest).

Je onderbewuste geest bepaalt voor 98%:
  • je acties
  • je reacties
  • je gedachten
  • je gevoelens
  • je welzijn
  • je gezondheid
  • je herstelvermogen
Het is dus van groot belang, dat de informatie in je onderbewuste geest overeenkomt met jouw wensen en verlangens. Dat geeft minder stress, meer resultaat, meer voldoening en dus gewoon een fijner leven.


Je onderbewuste geest kun je zien als een supercomputer.

Je onderbewuste heeft 2 belangrijke taken:

  • Keuzes maken die jouw veilgheid waarborgen
  • Onbewuste processen regelen

Keuzes maken

Je onderbewuste slaat continue alles wat je in je leven meemaakt op (qua acties, reacties, ruiken, zien, voelen, horen, denken). Het stelt geen vragen en is niet kritisch. Je onderbewuste accepteert dus alle informatie die binnenkomt, of het waar is of niet, zonder uitzonderingen. En vervolgens maakt je onderbewuste gebruik van al deze informatie om telkens de beste keuzes te maken (volgens het onderbewustzijn dan) voor dat moment.

Op het moment dat de keuze van je onderbewuste overeenkomt met jouw wensen en verlangens is er niets mis. Maar als je het eens anders aan wilt pakken, is er een probleem. Je onderbewuste is namelijk razendsnel en voor dat je het weet gaat het weer precies zoals anders…doe je weer net als anders, reageer je weer net als anders, voel je precies dezelfde emoties als anders ……. En het is moeilijk om uit deze cirkel te komen. Hoe je ook je best doet. Telkens ….voor je het weet …. gaat het precies zoal jij het niet wil. Door de informatie in je onderbewuste te veranderen, kun je handig gebruik maken van natuurlijke (overlevings) processen. Als je weet wat je WEL wilt, installeren we eenvoudigweg via PSYCH-K balansen nieuwe informatie in je onderbewuste. En voortaan zal je onderbewuste deze nieuwe informatie naar voren schuiven. Zoals je waarschijnlijk al zult begrijpen, gaat veranderen hierdoor een stuk eenvoudiger.

Onbewuste processen regelen

Het onderbewuste zorgt ook voor een aantal belangrijke processen in je lichaam die geheel onbewust verlopen. Zoals bijvoorbeeld je hartslag, lichaamstemperatuur, ademhaling en immuunsysteem.

Is er stress in je systeem die ervoor zorgt dat je hartslag omhoog gaat of je adempatroon verandert dan is het zinvol om ervoor te zorgen dat de stress uit je systeem verdwijnt. Daarna kunnen de processen weer terug veren naar hun oorspronkelijke ritme en/of staat. Je immuunsysteem zal er wel bij varen. Zonder of met minder stress functioneren al je organen beter en kan je lichaam zich effectief bezighouden met herstel.

Eigenlijk kun je zeggen:

Wat je erin stopt komt er ook direct weer uit.
Werken met je onderbewuste geest geeft dus snel resultaten
.


De kracht van je geest en wetenschappelijk onderzoek

De wetenschapper en celbioloog Bruce Lipton heeft baanbrekend onderzoek gedaan naar de kracht van onze (onder) bewuste geest. Hij schreef er een toegankelijk boek over.

Bruce Lipton Titel: De biologie van de overtuiging

In dit boek verteld Bruce Lipton hoe hij tot de ontdekking kwam dat wij geen slachtoffer zijn van onze genen, maar dat we ons welzijn en gezondheid kunnen benvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen. In dit boek spreekt hij ook over zijn ervaringen met de methode PSYCH-K.

Overtuigingen bepalen je leven

Overtuigingen zijn zinnen die verwoorden hoe we over dingen denken en voelen.  Bijvoorbeeld over de wereld, onszelf, een andere persoon, een situatie, een gebeurtenis. Elke seconde in ons leven (ook al in de baarmoeder) worden al onze indrukken omgezet in overtuigingen. Deze overtuigingen worden opgeslagen in je reptielen brein (onderbewuste brein), waar ze vervolgens gebruikt worden om ons leven richting te geven. En dat gebeurt op ieder onbewust moment dat we beleven.

Alleen op momenten waarop je volledig voor 100% bewust bent in voelen en denken zal je in staat zijn om aan deze automatische cyclus te ontsnappen.En omdat bewezen is dat we voor 98% van de tijd onbewust door het leven gaan, kunnen we concluderen dat het de overtuigingen in je onderbewuste geest zijn die bepalen wat je doet, hoe je reageert, wat je voelt, hoe je denkt, waar je blij van wordt en dus ook wat je angst en stress brengt.

Logisch is dan ook dat het van belang is om te zorgen dat je onderbewuste overtuigingen je leven dienen. Dat je overtuigingen overeenstemmen met wat jij graag wilt en naar verlangt. Dat is de kortste weg naar succes, ontspanning, geluk, herstel en gezondheid.


Bewuste en onbewuste overtuigingen

We zijn ons altijd maar bewust van slechts een aantal overtuigingen. Dit zijn de overtuigingen die we in onze bewuste geest beleven. Zonder dat we het doorhebben is onze onderbewuste geest echter ook geladen met nog veel meer, en vaak andere, overtuigingen. En de praktijk wijst uit dat deze onderbewuste overtuigingen nogal eens verschillen van waar wij ons bewust van zijn.

Vaak merk ik in de sessies dat klanten verrast zijn als ze ontdekken dat hun onderbewuste heel andere informatie bevat dan ze denken. Het blijkt dat deze verborgen overtuigingen bijvoorbeeld hun genezing belemmert, hun weghoud van blijdschap en geluk, en ze wakkeren vaak angst en boosheid aan. Omdat ons onderbewuste brein veel sneller werkt dan ons bewuste brein hebben deze onderbewuste overtuigingen altijd voorrang. Al met al zijn deze onderbewuste overtuigingen zeer belemmerend om hun doel te bereiken: een gezond en gelukkig leven.

In sessies PSYCH-K zijn we in staat om op te sporen welke belemmerende onderbewuste overtuigingen jij hebt om ze vervolgens te vervangen voor nieuwe overtuigingen die je wensen ondersteunen


Stress door botsende overtuigingen

In mijn praktijk kom ik vaak tegen dat mensen op onderbewust niveau 2 botsende overtuigingen hebben. Het brein bevat dan 2 overtuigingen die elkaar tegen spreken. Bijvoorbeeld: k houd van mijzelf", en ook k haat mijzelf". Je onderbewuste heeft dan een probleem. Telkens als er zich een situatie voordoet waarbij n van deze overtuigingen gebruikt moet worden, weet het niet goed welke overtuiging hij voorrang zou moeten geven. Dit geeft, op onderbewust niveau, continue stress. Door ervoor te zorgen dat de overtuiging k haat mijzlef" (deze is namelijk niet bevordernd voor een gelukkig leven) uit je onderbewuste wordt gewist verdwijnt er direct een stress bron.


Praten en redeneren helpt niet.

Praten, denken of redeneren zal niet helpen als je je onderbewuste overtuigingen wilt veranderen. Het deel van je brein waar deze informatie ligt opgeslagen (het reptielenbrein) is namelijk niet ontvankelijk voor praten en redeneren zoals bijvoorbeeld je cortex wel is.

Met PSYCH-K balansen zijn we echter in staat om direct tot de informatie van je reptielenbrien door te dringen en op deze manier snel en gemakkleijk informatie te wissen en vervangen.


Lees ook mijn volgende BLOG: De hectiek van het leven beter aan kunnen

Lees ook mijn andere BLOGSWil je op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie?
Laat het mij weten via de mail info@juichendecellen.nl

dan krijg je bericht via de mail als er weer een
nieuwe update is.

Wil je meer weten?
Lees dan ookContact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book