welkom bij de blogs van praktijk Juichende cellen 
Home     Blogs                                        treug naar de FB pagian van Juichende cellen
Ontdek de methode
om de hectiek van het leven beter aan te kunnen

Herken je dit ......

Je herkent het vast wel: dagen, weken of zelfs maanden waarin je haast verzuipt in je werk en/of andere bezigheden. Je hoofd loopt om. Mensen die aan je trekken. Altijd is er wel iets te doen. Het lijkt of het nooit ophoud. En ondertussen verlang je naar rust en meer energie Misschien maak je zelfs lijstjes om alles op een rij te krijgen…. en te houden.. Af en toe probeer je om bij te slapen. Je gaat vroeger naar bed, maar als je dan s ’morgens opstaat heb je niet bepaalt de indruk dat het heeft geholpen

 

Ik denk dat iedereen zich wel in dit scenario zal kunnen herkennen. Voor sommigen is het een (haast) normale situatie. Voor anderen is het iets waar ze af en toe in verzeild raken. Het zou fijn zijn als je een handvat zou hebben om zulke hectische periodes aan te kunnen nietwaar?

 

Als je raad krijgt van anderen dan wordt er vaak gezegd: doe het eens wat rustiger aan (alsof dat zou kunnen in dit geval). Of je krijgt als tip mindfulness of yoga te gaan doen. Ik vond die eerste soms onmogelijk en die laatste twee altijd lastig. Want als je het beoefent dan is het zalig… echt … maar als je dan klaar bent en je werkzaamheden weer oppakt…. Dan zit je zit je zo weer in de stress.

 

De methode om krachtiger in het leven te staan

Stel je nu eens voor dat je wel methode zou hebben waarmee je jezelf zo kan fixen dat je gewoon echt veel meer aankan. Waarmee je steviger wordt. Waarmee je kan zorgen dat je heerlijk slaapt en uitgerust wakker wordt. Iets waarmee je je hoofd helder kan maken, zodat je beter kunt overzien wat er nog moet gebeuren. En dat je genoeg energie hebt om dat allemaal veel eenvoudiger aan te kunnen. Je voelt je lekker in je lijf en kan bovendien grenzen stellen. Zeggen: Dit wil ik wel…. en dat wil ik niet… of later pas.  Heerlijk toch….

 

En weet je…. Zoiets bestaat! Er is een methode waarmee je dit allemaal voor elkaar kunt krijgen. Als je eenmaal weet hoe het werkt is het gemakkelijk en kost het niet veel tijd. Je zal je sterker en weerbaarder gaan voelen. Energieker en beter in je vel. En ook beter grenzen kunnen stellen.

 

Een oer mechanisme waarmee je kunt ontstressen

En dat alles kan als je je zenuwstelsel regelmatig ontlaad van alle extra energie die is ontstaan door alle kleine en grote stress momentjes. Deze methode heet TRE (Tension Release Exercises) en het is gemakkelijk aan te leren. Na het volgen van een workshop of 3 privé sessies kun je zelf al thuis aan de slag. En hoogstwaarschijnlijk is het eerste wat je zal merken dat je beter gaat slapen. Diep en ontspannen. Zodat je de volgende dag weer fris en fruitig aanwezig zal zijn. Iedereen die kan het leren.

 

Al is TRE nog niet zo super bekend in Nederland. Toch zijn er al heel veel mensen die dankbaar gebruik maken van deze techniek. 99% van de mensen die ik TRE aanleerde zei dat íe beter sliep of dat pijnklachten verbeterden. Want…

 

Met TRE maak je als het ware je stress emmertje elke keer een beetje leger. Dit doe je door een oer mechanisme in je lichaam wakker te maken, om zo op een natuurlijke manier je (oude en chronische) stress en spanning te ontladen. Er komt dan letterlijk meer ruimte. In je hoofd, je denken, je voelen, maar ook in je lijf. Je hart gaat rustiger slaan en als je lijf minder hoeft te dealen met stress dan houd je ook nog eens energie over. Eventuele stressklachten (o.a. slaapproblemen, rug, nek schouderpijn) zullen ook kunnen verdwijnen. En omdat je emmertje steeds leger wordt, raak je op den duur zelfs beter bestand tegen nieuwe stress situaties. Je emmertje loopt namelijk minder snel over. Heerlijk toch.

 

Ikzelf heb TRE ook gebruikt om in een extreem drukke periode toch mijn energie vast te houden. Het ontladen van de extra energie uit mijn zenuwstelsel hielp mij om snel in te slapen en om de dag erna weer goed te presteren. Iemand vertelde mij in die tijd: Bizar dat je daar allemaal tijd voor hebt.

 

Wil jij ook profiteren van de voordelen die TRE je biedt? Dan kun je meedoen met een van de workshops die ik geef in het midden van het land (Culemborg). Je kunt je aanmelden via: info@juichendecellen.nl

Meer informatie vindt je op mijn website: www.juichendecellen.nlLees ook mijn volgende BLOG: Lekker slapen? Breng dan je zenuwstelsel tot rust!

Lees ook mijn andere BLOGSWil je op de hoogte blijven van alle nieuwe informatie?
Laat het mij weten via de mail info@juichendecellen.nl

dan krijg je bericht via de mail als er weer een
nieuwe update is.Wil je meer weten?
Lees dan ookContact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book