mm

mmm
Volg Praktijk Juichende cellen ook op Face Book volg praktijk juichende celen op facebook

Ziekte en stress

Veel momenten van stress bij ziekte

Laten we eerlijk zijn: ziek zijn is nooit leuk. Als je er dan ook nog eens alle stress bij optelt dan wordt het nog een stukje zwaarder dan dat het al is.

En er kan heel wat (verborgen) stress voorbijkomen als je ziek bent. Om maar eens wat te noemen: het aanhoren van de diagnose (diagnoseshock), de angst voor wat er nog komen gaat, de angst voor onderzoeken, boosheid dat het jou overkomt, pijn, ellende …..

Stress belemmert je immuunsysteem

Bijkomend nadeel is dat stress je immuunsysteem ondermijnt. Je lichaam moet namelijk eerst alle gevolgen van de stress te lijf gaan en dan pas komt het toe aan de herstelprocessen.

Daarom is het een goed idee om alle opgedane stress uit je systeem te verwijderen. En de stress knop op UIT te zetten. Dit doen we door middel van PSYCH-K balansen. We verwijderen hiermee de opgedane stress en we programmeren je onderbewuste geest met nieuwe, levens bevorderende overtuigingen. Op deze manier maak je het je lichaam een stuk eenvoudiger. Er is ruimte om te beginnen aan de herstelprocessen en bovendien worden deze processen ondersteund door de nieuwe overtuigingen.

Stress verwijderen effent de weg naar herstel

Het is niet ondenkbaar dat klachten kunnen verdwijnen nadat we stress hebben verwijdert en de boodschap van de klachten is begrepen, verwerkt en geïntegreerd.

Ook leren om zelf je stress reduceren

Bij ernstige ziektes is het fijn om naast de sessies PSYCH-K ook te leren hoe je thuis later zelf je stress kunt reduceren. Hoe minder stress er is, hoe beter je immuunsysteem voor jou aan de slag kan blijven in het totale helingsproces. TRE is hiervoor een uitstekende methode. Lees meer ....

Diagnose shock
Lees meer
over de kracht van je geest


Het aanhoren van de diagnose zorgt bij de meeste mensen voor uitval van één van de hersenhelften. je kunt niet meer denken .....of....je kunt niet meer voelen. Doordat een van de hersenhelften is uitgevallen is je lichaam niet in staat om optimaal te functioneren.
Je gaat bijvoorbeeld lachen of doet heel luchtig. Op onderbewust niveau zal er echter toch stress zijn opgetreden. Door middel van PSYCH-K balansen kunnen we zorgen dat de uitgevallen hersenhelft weer gaat functioneren.

Daarna zul je een stuk helderder zijn in je hoofd en eventuele slaapproblemen kunnen stoppen. Hierdoor ben je ook beter in staat om goed overwogen beslissingen te nemen als het gaat om het kiezen van de juiste behandelingen.Angst voor ziekte
Lees meer
 over de 5 biologische wetten


Lees meer over TRE

Ziek zijn heeft iets angstigs. Ook al heeft de arts precies uitgelegd wat er gaat gebeuren. Je weet eigenlijk nooit precies wat je boven het hoofd hangt. Je hersenen draaien overuren om te proberen de controle te houden, maar je zult je moeten overgeven aan de kennis en kunde van anderen en/of aan de integriteit van jouw lichaam. Dit gegeven zorgt altijd voor stress, ook al ben je je hier (soms) niet van bewust. Via PSYCH-K balansen kunnen we ook hiermee aan de slag en bouwen we aan een gevoel van vertrouwen en aanvaarding.
Bij ernsige ziektes is het ook aan te bevelen om daarnaast TRE aan te leren, zodat je thuis zelf je stress kunt ontladen als dat nodig is.
Hoe minder stress er is, hoe beter je je voelt en hoe beter je lichaam aan de slag kan met herstelwerkzaamheden.

Bekijk ook de video onderaan deze pagina om te zien welk effect PSYCH-K sessies hadden op MS en Diabetes patienten.


Overtuigingen kunnen positief voor je gezondheid werken (placebo effect), maar ook negatief (nocebo effect). Wat je denkt en gelooft is van heel groot belang voor je gezondheid en mede bepalend voor de genezingskansen die je hebt.

Dit is op diverse manieren onderzocht:

 • Een onderzoek voor een nieuw soort chemotherapie waarbij een controlegroep alleen maar een zoutoplossing kreeg en toch verloor 30% van deze groep zijn haar.
 • Een onderzoek waar mensen suikerwater kregen met de mededeling dat ze van dit medicijn zouden gaan overgeven. En inderdaad 80% moest ook overgeven.
 • Een ander spraakmakend onderzoek ging over iemand met een gespleten persoonlijkheid. In de ene persoonlijkheid had deze persoon geen en in de andere persoonlijkheid had deze persoon wel diabetes. Zodra ze haar alter ego veranderde en ze geloofde dat ze diabetes had veranderde haar fysiologie en ging haar bloedsuikerspiegel omhoog.

En zo zijn er nog veel meer onderzoeken geweest. De conclusie die velen al eerder vonden is dat het nocebo effect kan resulteren in ziekte of zelfs de dood als iemand dat verwacht. Je innerlijke fysiologie reageert namelijk direct en naadloos op de overtuigingen die je hebt. De kracht van de suggestie is sterk.

Op het moment dat je jezelf de beste kansen wilt geven is het een goed idee om te zorgen dat je overtuigingen met betrekking tot je ziekte of kwaal zullen werken als een placebo. Zo weet je zeker dat je onderbewuste meewerkt op je weg naar gezondheid. Dit naast eventuele andere behandelingen of medicatie.


Overtuigingen
en het
placebo effect

  Het
nocebo effect?


Lees meer over
de kracht van je overtuigingen


Herken je
 een of meer
 van deze overtuigingen?

Lees meer over
PSYCH-K


 • Ik ben altijd moe
 • Dat ik moe ben komt door …..
 • Mijn ziekte is ongeneeslijk
 • Ik voel me zo verdrietig dat juist mij dit is overkomen
 • Ik voel me machteloos
 • Ik maak weinig kans om te genezen
 • Als ik iets heb gedaan heb ik altijd spierpijn
 • Ik heb (maar) 20% kans om te herstellen
Je begrijpt ondertussen waarschijnlijk al dat deze overtuigingen belemmerend zijn voor een eventueel genezingsproces. Ze werken als een nocebo effect.
In sesies PSYCH-K controleren we welke onderbewuste overtuigingen jij met je meedraagt. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat ze worden verandert als dat nodig is en stemmen daarmee je onderbwuste geest maximaal af op herstel. Je herstelkansen
en je welbevinden vergroot je hiermeee enorm.
.

Belangrijk om te weten is dat:

 • Negatieve overtuigingen je herstel belemmeren.
 • Positieve overtuigingen je herstel bevorderen.
 • Als je onderbewuste geest zoweel positieve als ook de negatieve overtuigingen bevat dan zorgt dit voor een continue stroom van stress.
 • Als er een verschil is tussen je bewuste en je onderbeuwste overtuigingen geeft dit ook een continue stroom van stress.

Voorbeelden van conflicterende overtuigingen:

 • Ik wil gezond worden en/of ziek zijn geeft mij veiligheid
 • Ik heb een kleine (of geen) kans op herstel en/of herstellen is mogelijk
 • Ik wil leven en/of ik wil sterven
 • Ik ga ervan uit dat het beste gebeurt en/of ik ga ervan uit dat het slechtste gebeurt
 • Ik verdien het gelukkig te zijn en/of ik verdien het om ongelukkig te zijn

Een sessie PSYCH-K help ik je om te ontdekken welke onderbewuste overtuigingen jij hebt. Als het nodig is transformeren we ze direct. Het zal ervoor zorgen dat de stress in jouw systeem afneemt en je immuunsysteem zijn werk beter kan uitvoeren


Welke onbewuste
overtuigingen
heb jij?

Check het
in een sessie
PSYCH-K


Lees meer over:
De kracht van je onderbewuste geest


Stress reductie voor sneller herstel

In sessies PSYCH-K werken we aan het opsporen van jouw gezondheidsbelemmerende overtuigingen in je onderbewuste geest en transformeren ze vervolgens. Je onderbewuste geest is daarna zo geprogrammeerd dat deze je gezondheid en genezing zal ondersteunen en levensbevorderend werkt.

Zonder garanties te geven zeg ik altijd: Er is veel mogelijk! Van elke ongeneeslijke ziekte is er namelijk altijd wel iemand op de wereld geweest die juist van die ziekte is genezen. Dit geeft aan dat de mogelijkheid bestaat, ook voor jou.

Om je kansen op herstel te verhogen is het in ieder geval ongelooflijk behulpzaam om stress te wissen en  gezondheidsbevorderende overtuigingen te installeren.

Vanuit de kennis van de 5 biologische wetten is mij bekend dat als de stress weg is en de boodschap is begrepen en geintegreerd in het leven, de klachten zullen verdwijnen.
Er is vaak
meer mogelijk
aan herstel
dan je denkt
Lees meer over
de 5 biologisceh wetten


Lees mee over PSCH-K

Lees meer over TRE

In deze video: De uitwerking van PSYCH-K sessies op patiënten met MS en Diabetes


Wil je alles uit de kast halen om weer gezond te worden?
Dat doe je door je cellen zo vaak mogelijk te laten juichen
Lees hier een aantal tips die je dagelijks kunt gebruiken
0345-530349


Lees meer over
Tarieven

Wil je een afspraak maken voor een individuele sessie?
Dan kun je mij bellen.

We spreken dan je situatie kort door.
Dat geeft een snelle start bij de eerste afspraak.

Wil je (een keer) meedoen met een workshop of groepsles?

Ook dan kun je mij bellen, of stuur een mail.

Ben ik er niet? Spreek dan even in. Ik bel je dan zo spoedig mogelijk .


Lees meer over:


Contact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips    Links     Disclaimer 

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book