mm

mmm
Volg Praktijk Juichende cellen ook op Face Book volg praktijk juichende celen op facebook

Home
De kracht van je geest
PSYCH-K
Stressreductie en TRE
De gevolgen van trauma na een heftige gebeurtenis

Als je getuige of slachtoffer bent van heftige gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een brand, een ongeval, geweld of natuurramp dan is het niet ondenkbaar dat je, op bewust of onbewust niveau, een moment hebt waarop je het gevoel van controle verlies ervaart. Dit gevoel van controle verlies geeft (veel) stress. Op zo’n moment schakelt je zenuwstelsel over naar een ander register om je te helpen de omstandigheden aan te kunnen.

Je zenuwstelsel maakt dan stresshormonen aan (b.v. adrenaline) om je te helpen met vluchten of vechten. Lukt dit vechten of vluchten niet (meer) dan wordt er een volgende schakeling gemaakt en wordt vervolgens alles in het werk gesteld om je zo weinig mogelijk of niets te laten voelen. Dit gebeurt om je te helpen de verschrikkingen waar je aan wordt blootgesteld aan te kunnen (bijvoorbeeld door dissociatie).

Normaal gezien schakelt je zenuwstelsel na de heftige gebeurtenis weer over op de “normaal” stand. Maar de praktijk leert dat dit in veel gevallen niet, of niet volledig gebeurt. Je lichaam houdt de opgedane stress dan vast en in sommige gevallen blijft je lichaam ook na de geburtenis stresshormonen produceren. Hierdoor raakt je lichaam overbelast en dit zorgt voor fysieke en/of psychische klachten. Direct, maar soms ook pas veel later.

Het is daarom een goed idee om de stress die je opdeed na een heftige gebeurtenis op te ruimen. Want pas als alles is opgeruimd kunnen je lichaam en geest weer terug keren naar de ontspannen staat. Eventuele klachten die zijn ontstaan door de stress kunnen dan weer oplossen.


Heb je last van (een)  van de volgende klachten?

Dan is het raadzaam om stress te ontladen
Lees meer
over de kracht van je geest

Een aantal klachten die kunnen optreden na het meemaken van een heftige gebeurtenis zijn bijvoorbeeld:

  • slecht slapen, nachtmerries
  • onrust voelen, concentratieproblemen, snel in de stress schieten
  • angsten, waakzaam zijn
  • verhoogde bloeddruk, hartkloppingen, hoofdpijn
  • weinig energie

Heb je korte of langere tijd geleden een heftige gebeurtenis meegemaakt? En heb je last van één van deze klachten? Grote kans dat ze verband met elkaar hebben.

Het is raadzaam om de stress van de gebeurtenis te ontladen, zodat je lichaam zich kan herstellen.Eenvoudig stress ontladen via
PSYCH-K


Lees meer
over PSYCH-K

PSYCH-K is een geweldige methode om de (resten van) stress op te ruimen van heftige gebeurtenissen. De proocessen die hiervoor gebruikt worden zijn eenvoudig en snel.

De methode heeft als groot voordeel dat je niet in de herbeleving hoeft.

Lees meer over PSYCH-K ....
0345-530349Lees meer over
Tarieven


Wil je een afspraak maken voor een sessie PSYCH-K?
Dan kun je mij bellen.

We spreken dan je situatie kort door.
Dat geeft een snelle start bij de eerste afspraak.

Ben ik er niet? Spreek dan even in. Ik bel je dan zo spoedig mogelijk .


Lees meer over:


Contact     Tarieven    Agenda    Over mijzelf    Tips    Links     Disclaimer 

volg Praktijk Juichende cellen op Face Book